Familia Dărmănescu, care deține Alfredo Seafood, a investit 500.000 euro în 2021 în deschiderea Frigonet Logistics

Publicat: 15 feb. 2021, 13:00, de Răzvan Zamfir, în LIFESTYLE , ? cititori
Familia Dărmănescu, care deține Alfredo Seafood, a investit 500.000 euro în 2021 în deschiderea Frigonet Logistics

Familia Dărmănescu, care deține compania Bistromar la Timona, a lansat la începutul acestui an Frigonet Logistics, în urma unei investiții de circa 500.000 euro, activă pe piața de logistică și transport cu temperatură dublu controlată. Noua divizie și-a dublat flota auto, de la 15 la 30 de autospeciale frigorifice, care parcurge circa 300.000 kilometri lunar, și deservesc aproximativ 100 de clienți. Planurile de dezvoltare includ creșterea numărului de clienți, din rândul companiilor care au nevoie de servicii de logistică, incluzând depozitare și transport ale unor produse alimentare, la temperaturi controlate. Ca obiectiv în 2021, reprezentanții companiei și-au propus atingerea unei cifre de afaceri de 1 milion euro. 

„Noi avem o experiență de peste 10 de ani în distribuția peștelui proaspăt, care este unul dintre cele mai complexe produse, din punct de vedere logistic, din cauza termenului de expirare foarte scurt. Inițial am înființat Frigonet Logistics strict pentru transportul produselor marca Alfredo Seafood, iar apoi am realizat că pe piața locală de transport și distribuție la temperatură controlată există un gol, o nevoie foarte mare de servicii, care este neacoperită. Ne dorim să avem clienți din două mari categorii, care în prezent sunt insuficient deservite. Este vorba despre companiile care au nevoie de servicii de logistică la temperaturi controlate și de persoanele fizice, care vor să cumpere alimente online și să le fie livrate în condițiile păstrării lanțului frigorific. Acest tip de serviciu nu exista până acum, pe piața locală, la nivel național”, explică Mihai Cristian Dărmănescu, Director General al “Bistromar la Timona”. 

Temperaturi de până la – 18 grade

În România, serviciile logistice cu dublă temperatură controlată sunt oferite într-o măsură foarte mică, Frigonet Logistics fiind unul dintre puținii jucători care le furnizează, în momentul de față. Principalul avantaj al dublei temperaturi constă în faptul că astfel pot fi transportate în același camion atât produsele alimentare congelate, la temperaturi de -18 grade, cât și cele refrigerate, la temperaturi de +2 – + 4 grade.

„Investițiile în transportul cu dublă temperatură controlată sunt mai mari cu circa 15-20% decât în condiții de mono temperatură. Acesta este principalul motiv pentru care suntem printre foarte puținele companii care au o asemenea activitate. ”, a adăugat Mihai Cristian Dărmănescu.

Familia Dărmănescu mai are, în grupul de companii, și Alfredo Seafood, divizia de procesare și distribuție a peștelui și fructelor de mare; BistroMar, restaurant pe bază de pește și fructe de mare, situat în zona Floresca, din București.

Frigonet Logistics asigură transportul pe rute interne și depozitare în hub-urile din București, Cluj-Napoca, Bacău și Constanța.