Lovitură grea pentru Alec Baldwin: Familia regizoarei Halyna Hutchins l-a dat în judecată

Familia regizoarei de imagine Halyna Hutchins, împușcată mortal anul trecut pe platoul de filmare al westernului „Rust”, i-a dat în judecată pe actorul Alec Baldwin, armurierul lungmetrajului și ceilalți producători ai filmului, potrivit Insider.

Plângerea depusă marți la o instanță din statul New Mexico afirmă că Baldwin „a împușcat-o din neglijență și ucis-o” pe Halyna Hutchins pe platoul de filmare al westernului ce era filmat în orașul Santa Fe.

Hutchins, în vârstă de 42 de ani în momentul tragediei din luna octombrie a anului trecut, a fost împușcată mortal de către Alec Baldwin cu un pistol de recuzită încărcat cu gloanțe reale în timpul exersării unei scene.

Noul proces va reprezenta o lovitură de imagine puternică pentru Alec Baldwin, el fiind acuzat pentru prima dată de către familia regizoarei de imagne din cauza uciderii acesteia.

Plângerea afirmă de asemenea că Baldwin, unul dintre producătorii filmului, a încălcat numeroase reguli în ceea ce privește manevrarea armelor și acuză că acesta s-ar face vinovat de descărcarea neglijentă a unei arme mortale, „o infracțiune” în statul New Mexico.

Ce acuzații aduce familia femeii

Alec Baldwin a declarat anterior că nu se așteaptă să fie urmărit penal din cauza incidentului, însă procurorii locali nu au exclus deocamdată această pistă, scrie Variety.

Randi McGinn, avocatul din New Mexico al familiei lui Hutchins, a declarat că se așteaptă ca plângerea să fie judecată în decurs de un an și jumătate sau doi ani.

Noi suntem obișnuiți ca oameni din afara orașului care nu știu să folosească arme să vină aici să se joace de-a cowboii”, afirmă McGinn într-un comunicat remis presei. „Nu înmânezi o armă cuiva până când nu i-ai instruit în ceea ce privește siguranța (…) Nimeni nu ar trebui să moară din cauza unei arme reale pe un platou de filmare”, a subliniat aceasta.

Alec Baldwin a declarat în schimb că „cineva este responsabil de ceea ce s-a întâmplat, nu pot spune cine este dar nu sunt eu”.

Potrivit The Guardian, în plângere sunt numiți și ceilalți 7 producători ai westernului „Rust” precum și mai mulți membri ai echipei de filmare, printre care și armurierul Hannah Gutierrez Reed, puternic criticată după tragedie.

În ceea ce îl privește pe Alec Baldwin, el se confruntă de asemenea cu cel puțin alte două procese din cauza împușcării mortale a lui Hutchins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...