Fără excese: Câtă vitamina D se poate lua fără să fie periculos

Un nutriționist de la Universitatea de Sud din Australia a explicat faptul că o anumită vitamină este ”foarte greu de obținut doar din dietă”, astfel că este nevoie să fie luată și din suplimente pentru a menține nivelul optim din organism.

Este vorba despre vitamina D. Însă, consumul în exces a vitaminei D este toxic, așa cum s-a întîmplat cu un britanic care a ajuns la spital, după ce practic s-a îndopat cu astfel de suplimente.

Centrul Național de sănătate și cercetare medicală din Australia recomandă nivelul de vitamina D, care poate fi luat zilnic, el fiind cuprins între 5 și 15 micrograme (200-600 UI), în funcție de vârstă, potrivit ABC Net.

În februarie 2022, un bărbat cu vârstă medie din Marea Britanie a fost internat de urgență în spital, cu simptome de toxicitate cu vitamina D – hipervitaminoză D – o boală rară, dar foarte gravă, rezultată din luarea de ”supradoze” de vitamina D.

Britanicul luase zilnic un cocktail de peste 20 de suplimente fără prescripție medicală, care echivalau cu 150.000 de unități internaționale (UI) de vitamina D, de aproape 400 de ori mai mult decât doza recomandată zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...