Fără petarde de Revelion! Mesajul MAI: Pentru animale este un coșmar

Ministerul Afacerilor Interne a postat un mesaj pe Facebook în care îndeamnă românii să nu folosească petarde de anul nou, fiindcă pentru animale este un coșmar.

MAI a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care solicită românilor să nu folosească petarde de Anul Nou, pentru că zgomotul le sperie pe animale.

„Pentru unii este o simplă distracție, pentru animale este un coșmar. Fără petarde de Revelion! Protejați-vă pe voi, dar protejați și animalele!”, se arată în mesajul MAI, publicat pe rețeaua socială, alături de o imagine cu un câine al Poliției. 

Mesajul MAI este susținut și întărit și de asociațiile pentru protecția animalelor. 

„Artificiile și petardele sunt coșmarul animalelor. Noaptea de Revelion poate fi un chin și o traumă pentru căței și pisici din cauza zgomotelor produse de acestea. În fiecare an, în noaptea dintre ani zeci de animale sunt pierdute, din cauza zgomotul fug de acasă speriate, unele sar în fața mașinilor și astfel se produc tragedii. Vă rugăm, așadar, feriți-vă animalele de aceste zgomote infernale produse de artificii și petarde. Nu țineți geamurile deschise și evitați să lăsați singure în curte animalele. Foarte important, nu folosiți obiecte pirotehnice în preajma lor. Le pot provoca traume pe viață: pot surzi și se pot răni”, explică președintele Asociației Ajutați-l pe Lăbuș, Corina Grigore, potrivit Mediafax.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...