Fără precedent: Țara care a înregistrat cea mai mare temperatură din istorie

Canada a înregistrat cea mai mare temperatură din istoria sa, în contextul în care vestul ţării şi nord-vestul Statelor Unite sunt afectate de un val de căldură fără precedent.

În vestul Statelor Unite, temperatura aerului nu a fost niciodată atât de ridicată. Locuitorii din cel mai mare oraş din Oregon, Portland, sunt obişnuiţi mai degrabă cu vreme umedă şi ploioasă decât cu soare.

Sâmbăta trecută, Portland a înregistrat o temperatură record de 42 de grade Celsius, iar mercurul a urcat şi mai mult duminică, la un nou record de 44,5 grade Celsius. Recordurile de temperatură au fost depăşite şi în oraşul Seattle şi în statul Washington. În nordul Canadei, în localitatea Lytton, din British Colombia, s-au înregistrat duminică temperaturi de peste 46 grade Celsius – cele mai mari din istoria Canadei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...