Fără valuri la virus? Părerea OMS

“Este un virus care se adaptează la orice anotimp. Dar are particularitatea de a se transmite ușor între persoanele care intră în contact strâns, așa că nu trebuie să-i oferim oportunitatea”.

Astfel a spus în cadrul unei videoconferințe susținute la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris. Care a declarat că noul coronavirus circulă indiferent de anotimp, contrar părerilor unor specialiști, care îl consideră sezonier. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că, în urma ultimelor cercetări, a fost demonstrat că virusul SARS-Cov-2 nu este unul sezonier și că nu se activează în mai multe valuri.

“Pentru moment… primul val, al doilea, al treilea… aceste lucruri nu au niciun sens”

“Deși virusurile care provoacă infecții respiratorii, de regulă, au tendința de a apărea în valuri sezoniere, acesta se comportă diferit. Trebuie să fim prudenți, virusul se adaptează și noi trebuie să cunoaștem mai multe despre el”, a mai spus Harris.

Fiind întrebată despre un al doilea val, a menționat că “va fi un val foarte puternic, cu anumite fluctuații. Cel mai potrivit este să controlăm curba și s-o aducem cât mai jos. Pentru moment… primul val, al doilea, al treilea… aceste lucruri nu au niciun sens.”.

Ce are un mare impact asupra transmiterii

Fluctuațiile de temperatură nu influențează circulația virusului, “cele mai multe cazuri sunt în SUA, care se află în mijlocul verii, sau în Brazilia, care este o țară ecuatorială.”. Ce are un mare impact asupra transmiterii, spune Harris, sunt “adunările mari de oameni”.

Există o anume îngrijorare, în schimb, legată de trecerea la temperaturile de iarnă și de cazurile de gripă comună care s-ar putea suprapune peste cele de Covid-19, după cum a mai adăugat purtătorul de cuvânt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...