FBI despre protestele din Capitoliu: Un polițist le-a spus suporterilor lui Trump să se simtă ca acasă

Doi bărbați care au fost arestați după manifestațiile violente de la Capitoliu din 6 ianuarie au declarat în fața anchetatorilor că, în momentul în care au pătruns în incinta Senatului, un ofițer le-a strâns mâna și le-a spus „Este casa voastră acum”, conform unor documente invocate de FBI.

Robert Bauer, din Kentucky, și vărul său, Edward Hemenway, au recunoscut că s-au aflat printre cei care au pătruns în Capitoliu, în data de 6 ianuarie. Cei doi veniseră special în Washington DC pentru a participa la mitingul suporterilor lui Trump.

Bauer a mai spus că, în opinia sa, polițistul a acționat așa de frică. Documentele nu consemnează și identitatea ofițerului. Poliția Capitoliului nu a putut fi contactată pentru a comenta aceste dezvăluiri, conform The Hill, citat de Hotnews.ro.

Cei doi au depus mărturie vineri în fața instanței și au pledat nevinovat, susținând că nu au intenționat să facă rău nimănui când au intrat în clădirea senatului sau că au făcut-o ”din prostie și curiozitate”.

Ei au mai susținut că nici nu știau că în acel moment era o ședință comună a Camerei Reprezentanților și Senatului, deși erau informați cu privire la procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...