FC Barcelona are datorii de 488 milioane euro

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a anunţat pierderi de 97 milioane euro pentru exerciţiul financiar 2019/2020, datoriile totale urcând la 488 de milioane euro.

Conform oficialilor de la FC Barcelona, ca urmare a pandemiei de Covid-19, cluibul a înregistrat pierderi de 97 milioane euro pentru exerciţiul financiar 2019/2020, în timp ce estimările privind atingerea unor venituri de un miliard de dolari au fost de asemenea spulberate.

Gruparea de pe Camp Nou a precizat și că veniturile totale au atins valoarea de 855 milioane euro, mai scăzute cu 14% faţă de cele 990 milioane euro obţinute în 2018/2019, în timp ce datoria netă globală s-a dublat, ajungând la 488 milioane euro.

Pierderi de 18 mil. euro pentru FC Barcelona doar din tururilor turistice

Barcelonezii au explicat și că 47 milioane de euro din totalul pierderilor s-au datorat absenţei încasărilor în zilele de meci, 35 de milioane reducerii vânzărilor la magazinele clubului şi 18 milioane absenţei tururilor de stadion, cu pierderi suplimentare aşteptate până când suporterii vor putea reveni pe stadioane în Spania.

Veniturile prevăzute pentru sezonul 2020/2021 sunt de 791 milioane euro. Jucătorii Barcelonei au acceptat reduceri salariale pentru a ajuta la combaterea deficitului clubului, în perioada în care fotbalul a fost suspendat din cauza coronavirusului.

În această vară, FC Barcelona s-a despărţit de jucători cu remuneraţii mari, precum uruguayanul Luis Suarez, chilianul Arturo Vidal şi croatul Ivan Rakitic, în încercarea de a reduce cheltuielile salariale, în concordanţă cu liniile directoare ale Ligii spaniole de fotbal, care se referă direct la venitul proiectat.

Acest lucru a însemnat, de asemenea, o perioadă de transferuri extrem de silenţioasă pentru noul antrenor Ronald Koeman, care nu i-a putut aduce sub comanda sa nici pe olandezul Memphis Depay (Olympique Lyon) şi nici pe spaniolul Eric Garcia (Manchester City), principalele sale ţinte, după ce francezul Ousmane Dembele a refuzat să plece la Manchester United.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...