FDA: Doza booster a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru adolescenții de 16 și 17 ani

Agenția pentru alimente și medicamente (FDA) din SUA a autorizat doza booster a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru adolescenții de 16 și 17 ani, informează agențiile de presă.

Doza “booster” a vaccinului Pfizer-BioNTech poate fi administrată tinerilor de 16 şi 17 ani dacă au trecut cel puţin şase luni de la schema iniţială de vaccinare, a precizat FDA.

În SUA, până în prezent, aproximativ 4,7 milioane de adolescenți cu vârste de 16 și 17 ani s-au vaccinat cu schema completă și peste 2,5 milioane au primit a doua doză în urmă cu șase luni.

“Eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 scade după a doua doză pentru toţi adulţii şi pentru grupele de 16 şi 17 ani”, a precizat Peter Marks, coordonator ştiinţific în cadrul FDA.

În rândul adolescenţilor, băieţii prezintă totuşi un risc mai mare de miocardită, o inflamaţie a muşchiului cardiac, după vaccinarea cu serurile Pfizer şi Moderna. Deși cazurile sunt rare, totuși autoritățile medicale au manifestat prudență față de administrarea dozei booster adolescenților.

FDA a confirmat, joi, că  punând în balanță beneficiile și riscurile, aceasta se înclină în mod evident în favoarea vaccinului. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA are misiunea de a analiza autorizarea emisă de FDA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...