Femeia care deține recordul pentru cea mai lungă infecție cu SARS-CoV-2: A fost bolnavă timp de 335 de zile

O femeie din SUA a fost bolnavă de COVID timp de 335 de zile. Aceasta deține recordul pentru cel mai lung caz de boală.

Cazul femeii a fost documentat de cercetători. De vină pentru boala prelungită ar fi sistemul imunitar slăbit al pacientei, care a avut cancer. Ea este acum vindecată.

Americanca în vârstă de 47 de ani a preferat să rămână anonimă, potrivit revistei științifice americane Science. Acest record este foarte departe de media, calculată ca fiind de opt zile, în care virusul ar rămâne în organism. Unele persoane rămân pozitive la Covid-19 până la 20 de zile, în medie, după primele simptome, uneori chiar până la 37, potrivit unui studiu publicat în 22 mai în revista științifică Clinical Infectious Disease, dar rareori s-au înregistrat cazuri care să treacă dincolo de această perioadă. 

Presa a mai relatat despre cazul lui Dave Smith, un bărbat de 72 de ani din Marea Britanie, a cărui infecție a durat mai mult de 290 de zile, adică aproape 10 luni. Și tot din Marea Britanie a venit cazul lui Andrew Watts, în vârstă de 40 de ani, care a ajuns acasă după 300 de zile de spitalizare.

În cazul femeii de 47 de ani din Statele Unite, prima spitalizare, la National Institutes of Health (NIH) din Maryland, datează din primăvara anului 2020. În lunile care au urmat,femeia s-a confruntat cu o tuse persistentă și cu dificultăți de respirație. Medicii au ajuns la concluzia că este vorba de același virus ca în infecția inițială, și nu de o nouă infecție.

Potrivit cercetătorilor, sistemul imunitar slăbit al pacientei poate fi de vină pentru o infecție atât de lungă. Cu trei ani mai devreme, femeia făcuse un tratament agresiv împotriva cancerului. În urma acestui tratament, a rămas cu un nivel scăzut de celule B, celule ale sistemului imunitar care produc anticorpi și care ajută sistemul imunitar să funcționeze normal.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Traseism în familie de provincie. Bonus: soția, candidat la Primărie

Traseismul politic cunoaște forme inedite la Brăila, unde un primar a trecut de la un partid la altul cu nevastă cu tot. Și cum...

Raport Europol: 821 de rețele criminale acționează în Europa

Potrivit unui raport al Europol, 821 de rețele criminale periculoase sunt active în UE și amenință cetățenii și statul de drept. Aceste bande, cu...