Femeia care vorbește despre gunoiul toxic al giganților Internetului: Cine este Maria Ressa

Publicat: 13 dec. 2021, 09:44, de Eliza Popa, în ESENȚIAL , ? cititori
Femeia care vorbește despre gunoiul toxic al giganților Internetului: Cine este Maria Ressa

Jurnalista filipineză Maria Ressa, câștigătoarea Nobelului pentru Pace împreună cu rusul Dmitri Muratov, i-a criticat pe giganții tehnologiei din SUA, vinovați, potrivit acesteia, că au lăsat să scape din lăcomie „noroi toxic” pe rețelele de socializare, potrivit AFP.

Tehnologia acestor companii „a permis virusului minciunii să ne infecteze pe fiecare dintre noi, punându-ne unul împotriva celuilalt, scoțându-ne la iveală fricile, furia și ura și deschizând calea pentru ascensiunea conducătorilor și liderilor autoritari, a dictatorilor”, a spus co-fondatorul site-ului de știri Rappler. „Cea mai mare nevoie a noastră astăzi este să transformăm această ură și violență, nămolul toxic care străbate ecosistemul nostru informațional, favorizat de companiile americane de internet care câștigă mai mulți bani pe măsură ce răspândesc această ură”, a adăugat ea.

Maria Ressa este unul dintre co-fondatorii site-ului de știri Rappler, iar în ultimii nouă ani, a vorbit constant despre abuzul de putere, folosirea violenței și creșterea autoritarianismului în Filipine. Este unul dintre cei mai puternici și cunoscuți critici ai regimului Duterte.