Femeie de 77 de ani, salvată de câinele polițist „Sultan” după 5 zile în pădure

Publicat: 05 iul. 2022, 07:31, de Sorin Costea, în SOCIAL , ? cititori
Femeie de 77 de ani, salvată de câinele polițist „Sultan” după 5 zile în pădure

Câinele polițist „Sultan”, de la Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Galați, a salvat viața unei femei în vârstă de 77 de ani, pe care nici familia, nici vecinii, nici cunoscuții, nu mai sperau să o găsească în viață după cinci zile în care a dispărut de acasă.

Potrivit IPJ Galați, marți, 28 iunie, poliţiştii au fost sesizaţi, printr-un apel la 112, despre dispariţia unei femei în vârstă de 77 de ani din comuna Cavadineşti, situată în nordul județului Galați. Fiica femeii le-a spus polițiștilor că mama sa a plecat de acasă pe 27 iunie, dar nu a revenit acasă nici seara, nici a doua zi.

Căutările au fost începute de agenții de la Postul de Poliție din Cavadinești și mai mulți localnici, cărora li s-au adăugat și agenți de la Poliția orașului Berești și de la posturile de poliție din comunele învecinate. Polițiștii au luat în calcul toate ipotezele și au căutat-o pe bătrâna de 77 de ani la rude și pe câmpurile din preajma localității, dar nu au reușit să o găsească.

Au fost chemați în ajutor și polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați, dar bătrâna nu era de găsit.

Sâmbătă, 2 iulie, la operațiunile de căutare a bătrânei s-a alăturat şi agentul principal Anca Gabriela Axinte din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Galaţi, care este conducătorul câinelui polițist „Sultan”, poreclit și „San”.

După scurt timp de la reluarea căutărilor, în jurul orei 10.00, câinele de urmă i-a condus pe poliţişti într-o zonă de pădure, cu râpe și foarte mulți mărăcini și arbuști, din intravilanul comunei Cavadinești. Acolo, bătrâna a fost găsită în viaţă, dar într-o stare avansată de deshidratare şi cu mai multe zgârieturi pe faţă și pe mâini și picioare, semne ce indicau că femeia de 77 de ani făcuse mari eforturi pentru a se salva, dar nu a reușit.

Bătrâna a fost preluată de un echipaj de la Ambulanţă şi transportată la Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor, unde i-au acordate de îngrijiri medicale.