Femeie din Gorj, condamnată după ce a încercat să ofere șpagă 20 de euro polițiștilor

Publicat: 07 apr. 2024, 12:10, de Cezar Andrei, în Ultimă oră , ? cititori
Femeie din Gorj, condamnată după ce a încercat să ofere șpagă 20 de euro polițiștilor
Femeie din Gorj, condamnată după ce a încercat să ofere șpagă 20 de euro polițiștilor

O tânără din Motru, județul Gorj, a fost condamnată la închisoare cu suspendare și prestarea de muncă în folosul comunității după ce a încercat să ofere 20 de euro șpagă unui polițist de la Rutieră.

Incidentul s-a petrecut pe data de 11 decembrie 2023, dar abia acum s-a aflat totul. Femeia, care lucrează în Germania, se întorcea acasă pentru a petrece sărbătorile alături de familie. Pe drum, a fost oprită de polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere pentru un control de rutină, în urma căruia au fost constate defecțiuni la autoturismul BMW pe care îl conducea, potrivit gorjonline.ro.

Citește și: Șpagă la ISCTR: Mai multe companii de transport au plătit să afle de viitoarele controale

În încercarea de a evita sancțiunile și reținerea certificatului de înmatriculare, șoferița a oferit bani unui agent, însă acesta a raportat imediat incidentul Direcției Generale Anticorupție, folosind dovezi video înregistrate de bodycam-ul său.

Ancheta a fost finalizată rapid de procurorii de pe lângă Tribunalul Gorj, iar la data de 27 decembrie, tânăra a fost trimisă în judecată pentru dare de mită.

Instanța a condamnat-o pe femeie la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, plus muncă în folosul comunității, pentru încercarea de a mitui un polițist cu suma de 20 de euro.

Ea va trebui să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, fie la Direcția Publică de Patrimoniu Târgu Jiu, fie la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Târgu Jiu. Termenul de supraveghere este de doi ani.