”Feminitate după cancer”, singurul program din țara noastră pentru femeile care au trecut prin această boală

„Feminitate după cancer” este singurul program din țara noastră dedicat femeilor care au trecut prin cancer și care au nevoie în continuare de ajutor.

Sunteți femei și nu paciente este mesajul acestui program, aflat la a patra ediție.  El aparține Asociației Imunis, președintă Cosmina Grigore.

„La Asociația Imunis se întâmplă un fel de magie, sub puterea lui împreună, viața după cancer e cu râs, cu putere și cu resurse noi. Femeile din program fac pași foarte importanți pentru recâștigarea feminității lor post-diagnostic. Punându-se în centru pe ele ca femei, își schimbă traseul post-diagnostic, le apare dintr-o dată o altă cale de urmat”, spune Cosmina Grigore.

Totul a pornit de la  experiența proprie a Cosminei, ea însăși supraviețuitoare a  cancerului mamar din 2013.

Cosmina a conceput acest program care se adresează femeilor care în urma tratamentului – operații, chimioterapie, radioterapie, hormonoterapie, alte tratamente adjuvante – și-au pierdut încrederea în sine, în propriul corp, în partenerul de viață, și-au pierdut libidoul ori un atribut al feminității: sânii, părul, calitatea pielii, unghiile, dantura, suplețea corpului etc.

Întâlniri cu medici, discuții cu stilist vestimentar…

Programul cuprinde cinci module teoretice și o serie de întâlniri offline și online în care femeile au parte de experiențe menite să-și recupereze feminitatea.

Sunt întâlniri cu medici specialiști pentru discuții privind efectele adverse ale medicamentelor pe termen mediu și lung, cu un kinetoterapeut pentru exerciții de postură corectă, de respirație etc.

Pornind de la faptul că vestimentația post cancer este un subiect tabu în rândul femeilor care au trecut prin mastectomie sau care au dezvoltat limfedem la brațe sau picioare, programul prevede și întâlniri cu un stilist vestimentar.

”Avem și întâlniri cu un expert de beauty, menite să ajute femeile să învețe să își îngrijească pielea, tenul, mai ales după efectele adverse ale unor medicamente, dar și sesiuni de dans, menite să le activeze și să le creeze context de reîntâlnire cu feminitatea lor; cu beneficii atât la nivel fizic (sistem limfatic, musculatură, oxigenare țesuturi), cât și la nivel mental-emoțional”, precizează Cosmina Grigore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...