Fenomenul „acqua alta” a reapărut la Veneția (VIDEO)

Turiștii din Veneția au primit protecţii speciale pentru încălţăminte, care să-i ferească de intrarea la apă. E sezonul fenomenului de „maree înaltă” sau „acqua alta” şi celebra piaţă San Marco este din nou inundată.

Creșterea nivelului apei mării cu un metru nu a fost suficient de mare pentru a activa bariera împotriva inundaţiilor – acel sistem MOSE lansat cu mare vâlvă anul trecut. În schimb, au fost amenajate pasarele, pentru ca oamenii să traverseze zonele principale fără să-și ude picioarele.

Inundațiile periodice din Veneția sunt provocate de o combinație de factori alimentaţi de schimbările climatice – de la creșterea nivelului mării și maree neobișnuit de înalte, până la tasarea terenului care a făcut ca pământul pe care e construit orașul să se scufunde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...