Fermierii bulgari se pregătesc de proteste pentru a-și apăra „pământul și mijloacele de trai”

Fermierii din Bulgaria se pregătesc de proteste pentru data de 14 septembrie, motivul fiind dezacordul față de politica UE în ceea ce privește Green Deal, importul necontrolat de cereale din Ucraina, precum și explorarea gazelor de șist în zona Dobrogei.

Membrii Asociației Naționale a Producătorilor de Cereale (NAG) din Bulgaria au anunțat că au semnat o declarație, alături de fermierii din statele grupului de la Vișegrad (Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria), prin care își afirmă dezacordul față de politicile oficialilor europeni legate de importul necontrolat de cereale din Ucraina și Green Deal, potrivit Agri.bg.

“În Dobrogea, vom protesta și împotriva explorării și extracției de gaze, deoarece nu există niciun expert care să fi spus că acest lucru este sigur pentru pământul și apa regiunii Dobrici”, a declarat Radostina Zhekova, președintele Uniunii Producătorilor de Cereale Dobrogei.

Producătorii de cereale din regiune vor adopta o poziție fermă în privința explorării și producției de gaze de șist și își vor proteja pământul și mijloacele de trai, a mai precizat Zhekova.

Acțiunile de protest vor începe pe 14 septembrie în orașul General Toshevo, dar vor avea loc și în alte localități din regiune.

  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...