Fermierii francezi au protestat la Paris faţă de interzicerea pesticidelor

Fermierii francezi au ieșit cu tractoarele la proteste în Paris pentru a protesta față de restricţiile impuse cu privire la utilizarea pesticidelor şi alte reglementări de mediu care ameninţă producţia agricolă în Uniunea Europeană.

Protestul fermierilor francezi vine la o lună după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că statele membre UE nu au dreptul de a acorda derogări de la interdicţia europeană privind tratamentul seminţelor cu neonicotinoide, inclusiv în circumstanţe excepţionale invocate în special pentru a-i proteja pe cultivatorii de sfeclă.

FNSEA, principalul sindicat al fermierilor francezi, a anunțat că mizează pe prezența a „aproape 500 de tractoare şi peste 2.000 de fermieri”, care să defileze până pe Esplanada Invalizilor, din centrul Parisului.

Interdicţiile repetate şi lipsa de acţiune a guvernului de a sprijini numeroase sectoare ameninţă producţia agricolă, au mai precizat reprezentanții FNSEA într-un comunicat de presă comun cu Asociaţia cultivatorilor de sfeclă de zahăr din Franţa (CGB) şi organizaţia tinerilor fermieri (JA).

 Ultimul mare protest al fermierilor francezi a avut loc în 27 noiembrie 2019, când aproximativ 1000 de tractoare au organizat o operaţiune de tip „melc” pe şoselele de la periferia Parisului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...