Dane separate pentru exportul de cereale românești în Portul Constanța, în acest an, asigură ministrul Florin Barbu

Publicat: 23 mai 2024, 06:40, de Viorela Pitulice, în Agricultura , ? cititori
Dane separate pentru exportul de cereale românești în Portul Constanța, în acest an, asigură ministrul Florin Barbu
cereale_port

Fermierii români au dane separate pentru exportul de cereale in Portul Constanța, în acest an, asigură ministrul Agriculturii, Florin Barbu. 

Florin Barbu la transmite fermierilor că interdicţia cerealelor ucrainele în România nu va expira. Ministrul spune că a fost de multe ori în Portul Constanţa şi poate să îi asigure pe agricultorii  români că există dane separate pentru exportul de cereale, în acest an.

”România a fost primul stat care a ajuns la o înţelegere cu Ucraina, am creat practic un mecanism privind licenţierea produselor care pot fi comercializate pe teritoriul României. Intermediarii au fost eliminaţi din această Ordonanţă privind importul de cereale pe teritoriul României”, a afirmat  Florin Barbu.

Ministrul a declarat la Prima News că se discută în continuare despre culoarele de solidaritate, însă acestea nu trebuie să îi afccteze pe fermierii noștri.

”Am fost de multe ori în Portul Constanţa şi pot să îi asigur pe fermierii români că anul acesta au dane separate pentru exportul de cereale”, a declarat ministrul.

Luna trecută, Ucraina a înregistrat cel mai mare volum lunar de cereale și oleaginoase la export de la izbucnirea războiului și până acum. Este vorba de 6,6 milioane de tone, potrivit unei evaluări Mministerul britanic al Apărării.