Fermierii vor primi 1.200 de lei în acest an pentru fiecare scroafă din rasa Bazna şi Mangaliţa

Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre prin care fermierii români vor primi de la bugetul de stat 1.200 de lei în acest an pentru fiecare scroafă din rasa Bazna şi Mangaliţa.

Pentru anul 2022, este alocată suma de 640.000 lei, care se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi care se încadrează în valoarea totală estimată pentru perioada 2020-2022, de 4 milioane lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

Concret, valoarea ajutorului de minimis este de 1.200 lei/scroafă/an, cu condiţia comercializării a minimum 4 purcei/ cap de scroafă/an, la o greutate de minimum 8 kg/cap.

„Prin această formă de sprijin ne propunem încurajarea crescătorilor de animale de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, cu scopul creşterii efectivelor de scroafe de reproducţie deţinute de crescătorii de rase autohtone, şi, implicit, creşterea producţiei de carne de porc din rasele româneşti. Sunt binecunoscute calităţile pe care le are carnea provenită de la aceste rase, iar prin asigurarea necesarului de carne provenit de la rasele româneşti pentru sectorul de procesare, avem posibilitatea să aducem plus valoare produselor realizate de fermierii noştri”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii şi în cele două exerciţii financiare precedente, adică 2020, 2021 şi 2022. Măsura de sprijin se derulează din anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...