Festivalul cărnii de câine de la Yulin

Dacă pe noi, europenii, ne îngrozește să auzim că sunt sacrificați 30 de milioane de câini ca să fie gătiți, făcuți mâncare în diferite feluri, pe asiatici, din toată Asia, dar mai ales pe cei din China, îi încântă. Mai ales că e vorba despre un festival dedicat cărnii de câine.

Concret, a fost interceptat un transport ilegal de câini care urmau să fie sacrificați în orașul Yulin din sudul Chinei. Animalele ar fi trebuit să fie omorâte în abatoarele din localitatea menționată și apoi pregătite după diverse rețete și, apoi, oferite doritorilor la festivalul cărnii de câine. Mii de oameni ar fi fost încântați să mănânce așa ceva.

Dar poliția orașului Shaanxi, împreună cu activiștii care încearcă să stopeze fenomenul de sacrificare a câinilor, au prins camioneta și cei 386 de câini care se aflau acolo au fost salvați. Numai că, anual, sunt sacrificați în jur de 30 de milioane de câini. Mai ales pentru festivalurile de genul celui de la Yulin.

De precizat este faptul că, în China, chiar și la Yulin, cei mai mulți oameni nu mănâncă pisici și câini. Un sondaj din 2017 arată că, nici măcar în Yulin, locul unui festival atât de sângeros, nu consumă carne de câine decât 28% din populație.

În 2020, Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a lansat o declarație oficială conform căreia câinii sunt animale de companie și nu „viței” pentru consum. Masacrul cu care să fălește festivalul de la Yulin este bazat pe vechi tradiții ale locuitorilor din Orientul îndepărtat. Dar majoritatea oamenilor condamnă așa ceva.

Pe lângă bestialitatea cu care sunt omorâte animalele, aceste abatoare constituie un focar imens pentru virusuri și pentru bacterii, căci nu se poate vorbi despre nicio condiție de igienă în cazul lor. Lumea n-a uitat sângele de la Wuhan, de unde se pare să se fi răspândit covid-ul la sfârșitul anului 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole