Festivalul Coachella începe vineri

Celebrul festival de muzică Coachella începe vineri, pentru prima dată din 2019, cu sute de mii de persoane aşteptate în California, în momentul în care cazurile de Covid-19 cresc în Statele Unite.

Evenimentul are loc în două weekendu-uri de câte trei zile şi dă startul concertelor de vară. Pe afiş, anul acesta, se află Billie Eilish, Harry Styles şi The Weeknd, precum şi Swedish House Mafia.

Ediţia 2020 a festivalului a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, şi doi ani de anulări haotice, cu schimbări de date de concerte.

După trei ani de întrerupere, Coachella este văzut ca un eveniment-test pentru o industrie instabilă după toate eşecurile legate de pandemie. Organizatorii au indicat că nu vor cere dovada vaccinării, măşti sau distanţare socială.

Festivalul are loc în special în exterior, primind în jur de 125.000 de entuziaşti pe zi, veniţi din toată ţara şi din străinătate, mulţi cazându-se în camping-uri sau la hotelurile din jur.

Două centre de depistare a Covid-19 vor fi disponibile la faţa locului. Jose Arballo, un purtător de cuvânt al autorităţilor sanitare locale, a precizat că va fi crescută capacitatea de testare şi în regiune.

Dacă în ţară, din ianuarie, cazurile au început să scadă, numărul lor a început să crească, cu o medie în jur de 31.000 de cazuri pe zi, potrivit Centrului de prevenire şi luptă contra bolilor (CDC). Unele universităţi au restabilit obligaţia purtării măştii, dar restricţiile rămân minime în majoritatea părţilor din ţară, inclusiv în California.

Printre marile nume de la Coachella anul acesta figurează Megan Thee Stallion, Phoebe Bridgers şi Doja Cat. The Weeknd şi Swedish House Mafia au fost adăugaţi pe listă în ultimul moment, după ce Kanye West s-a retras.

Travis Scott renunţat şi el să cânte după incidentul mortal din timpul concertului de la Houston de anul trecut.

Alte concerte prevăzute, cele ale francezilor de la L’Impératrice, Stromae, DJ Sama’ Abdulhadi din Palestina şi sud-africanul Black Coffee. Supriza din ultimul minut, Arcade Fire va cânta vineri seară.

 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole