Fiecare cu „sărbătoarea” lui: Oamenii care și-au făcut derdeluș din dovleci (VIDEO)

Americanilor le place atât de mult Halloweenul, încât au început festivitățile cu mult înainte de a începe sărbătoarea. Și bineînțeles că vor continua un timp și după „consumarea” ei.

În Cleveland, de exemplu, localnicii s-au distrat chiar înainte de weekendul cu Halloween, rostogolind sute de dovleci pe o stradă în pantă. Unii tineri, mai curajoși, au venit cu săniile de acasă și s-au dat ca pe derdeluș pe strada acoperită cu dovleci sparți. Obiceiul are o istorie de aproape 60 de ani și a fost inițial o glumă care s-a transformat în tradiție, numită Chagrin Falls Pumpkin Roll. Polițiștii nu sunt prea înțelegători și îi amendează pe cei care participă la distracție și lasă mizerie în urma lor.

Nelipsiții dovleci scobiți au devenit un obicei reprezentativ de Halloween și au menirea de a alunga spiritele rele. În anii 1800, când mai multe valuri de imigranţi păşesc pe pământul american, aceştia îşi dau rapid seama că dovlecii erau mai uşor de întrebuinţat şi de prelucrat, adoptându-i ca simbol în defavoarea napilor. S-a născut Jack o’Lantern, dovleacul luminat şi sculptat în fel şi fel de chipuri în toate colţurile lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...