Fiica lui Aleksei Navalnîi a primit Premiul Saharov în numele tatălui ei aflat în închisoare

Fiica celui mai cunoscut lider din opoziţia rusă, Aleksei Navalnîi, a acceptat cel mai important premiu al Uniunii Europene pentru drepturile omului, Premiul Saharov, în numele tatălui ei, potrivit BBC.

Navalnîi se află în închisoare, în Rusia. Daria Navalnaia a participat la ceremonie în Parlamentul European de la Strasbourg. În deschiderea ceremoniei, președintele Parlamentului, David Sassoli, a lăudat curajul lui Navalnîi: „A fost amenințat, torturat, otrăvit, arestat, întemnițat, dar tot nu au reușit să-l oprească să vorbească… Așa cum el însuși spunea odată, acolo unde drepturile omului sunt nesocotite, înflorește corupția. Cred că are dreptate. Lupta împotriva corupției este și o luptă pentru respectarea drepturilor universale ale omului. Este în mod cert o luptă pentru demnitatea umană, pentru bună guvernare și pentru stat de drept”, a spus Sassoli, cerând eliberarea sa imediată și necondiționată.

Daria Navalnaia i-a criticat pe cei dispuși la compromisuri


O dată cu acceptarea premiului în numele tatălui său, Daria Navalnaia i-a criticat pe cei dispuși la compromisuri cu dictatorii în interesul pragmatismului, insistând că Europa trebuie să rămână fidelă idealurilor sale: „Când i-am scris tatălui meu și l-am întrebat: ce anume vrei să spun în discurs din punctul tău de vedere, el mi-a zis: spune că nimeni nu trebuie să pună semnul egal între Rusia și regimul lui Putin. Rusia este parte din Europa și noi luptăm să devenim o parte a ei. Dar ne dorim ca și Europa să lupte să rămână fidelă ei înseși, ideilor minunate care se află la temelia sa. Ne luptăm pentru o Europă a ideilor, pentru celebrarea drepturilor omului, a democrației și a integrității”.

Au fost prezenți la ceremonia din Strasbourg și Leonid Volkov, unul dintre consilierii politici ai lui Navalnîi și șeful său de campanie în timpul alegerilor prezidențiale din 2018, precum și Kira Iarmîș, purtătoarea de cuvânt a acestuia.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole