Fiicele celebrului Malcolm X au cerut redeschiderea anchetei. Au apărut noi mărturii

Publicat: 23 feb. 2021, 11:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Fiicele celebrului Malcolm X au cerut redeschiderea anchetei. Au apărut noi mărturii

Fiicele activistului afro-american pentru drepturi civile Malcolm X au cerut redeschiderea anchetei privind asasinarea tatălui lor în lumina unor noi mărturii apărute în spaţiul public.

Noile mărturii acuză Poliţia din New York şi FBI-ul, iar un purtător de cuvânt al Procurorului din Manhattan a precizat că „examinarea” dosarului este în curs de desfăşurare„, potrivit AFP.

Într-o conferinţă de presă a fost prezentată o scrisoare redactată de un fost poliţist newyorkez, în prezent decedat, care acuză forţele de ordine, Poliţia din New York şi FBI-ul, de complicitate la crimă.

În urmă cu 55 de ani

Potrivit unui văr al lui, acel poliţist, care era de culoare şi acţiona sub acoperire, s-a apropiat, la cererea superiorilor lui, de anturajul activistului Malcolm X şi a arestat doi dintre bodyguarzii acestuia, cu doar câteva zile înainte de comiterea asasinatului.

Pe 21 februarie 1965, în urmă cu 55 de ani, activistul Malcolm X – al cărui nume real era El-Hajj Malik El-Shabazz – ar fi fost astfel privat de prezenţa celor doi bodyguarzi atunci când s-a prezentat pentru a susţine o alocuţiune la Audubon Ballroom, o sală de spectacole din nordul cartierului Manhattan, unde a fost ucis de gloanţele trase de trei bărbaţi.

Fostul poliţist, care dorea ca mărturia lui să devină publică abia după moartea lui, afirma că Poliţia din New York (NYPD) şi FBI au păstrat secrete anumite aspecte ale dosarului.