„Filieră”. Doi gălățeni au trimis un colet cu droguri din Olanda și au urmărit curierul prin toată Europa

Publicat: 06 nov. 2023, 20:30, de Sorin Costea, în ACTUALITATE , ? cititori
„Filieră”. Doi gălățeni au trimis un colet cu droguri din Olanda și au urmărit curierul prin toată Europa

Doi gălățeni hotărâți să se îmbogățească din traficul de droguri și-au pus la punct o „filieră” inedită: au cumpărat drogurile din Olanda și au trimis coletul în țară printr-o firmă de curierat și, ca să fie siguri de reușita operațiunii, au urmărit mașina curierului prin Europa.

Amploarea pe care a căpătat-o traficul de droguri de mare risc, care a devenit, în special pentru tineri, o posibilitate de a câștiga sume importante de bani, a dus și la o foarte mare diversitate de metode prin care micii traficanți încearcă să introducă drogurile în țară.

Doi gălățeni, de 28, respectiv 30 de ani, au pus la cale o „filieră” prin care să aducă droguri din Olanda, dar fără să se expună prea mult. Au mers cu mașina în Olanda, au cumpărat droguri de mare risc, le-au împachetat într-un colet în care se mai aflau haine, dulciuri și alte lucruri și au trimis pachetul în România printr-o firmă de curierat, dar nu la Galați, ci la o adresă din Reșița.

Ca să fie siguri că nu se întâmplă niciun eveniment neprevăzut care să le pună în primejdie investiția, cei doi au urmărit și au supravegheat, din Olanda până în România, autoutilitara cu care curierul transporta coletul cu droguri.  

Au fost prinși la Reșița, după ce șoferul s-a drogat și a tamponat două mașini parcate.

Evenimentul neprevăzut de care se temeau s-a produs la Reșița. S-a întâmplat la ora 00.00, adică la „miezul nopții”. Practic, cei doi traficanți așteptau să se facă dimineață, ca să ridice coletul.

În timp ce se deplasau cu mașina pe strada Făgărașului din Reșița, mașina cu număr de Galați a atras atenția unor agenți de la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa, care le-au făcut semn să tragă pe dreapta pentru verificarea documentelor.

Gălățeanul în vârstă de 28 de ani, care se afla la volan, a încercat să fugă, dar înainte de a demara a tamponat două mașini parcate.

„Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, la un moment dat pasagerul din dreapta faţă coborând din autoturism şi fugind într-o direcţie necunoscută. La volanul autoturismului, a fost identificat un bărbat de 28 de ani, din judeţul Galaţi, care a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând suspiciuni rezonabile cu privire la consumul de substanţe psihoactive.

De asemenea, în interiorul maşinii, au fost descoperite o ţigaretă confecţionată artizanal, cu conţinut de canabis, un plic conţinând materie vegetală (canabis ) şi un aparat de vidat, care au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor.

Cel de-al doilea ocupant al autoturismului, de 30 de ani, a fost prins ulterior, în apropierea locului faptei, de poliţistul criminalist prezent pentru efectuarea cercetării la faţa locului şi a fost condus la sediul Poliţiei, cu sprijinul unui echipaj de jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Caraş-Severin”, se precizează în comunicatul Poliției.

Conducătorul auto a fost dus la Spitalul din Reșița, unde i-au fost prelevate probe biologice și după ce rezultatele analizelor au confirmat că era drogat, i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Polițiștii au găsit și coletul cu droguri, care se afla în autoutilitara firmei de curierat

În cursul cercetărilor, anchetatorii au aflat și de coletul venit din Olanda și au găsit și mașina de curierat în care se afla coletul cu 6 kg de droguri care urmau să fie comercializate către consumatori din Galaţi, Brăila şi judeţele învecinate.

„În urma investigaţiilor efectuate, în cursul nopţii, poliţiştii rutieri au identificat în municipiul Reşiţa, un autoturism, care a efectuat transport internaţional de colete, în interiorul căruia a fost descoperit un colet, conţinând 6 pungi din material plastic, sigilate prin vidare, disimulate printre alte produse, pungi care conţineau o substanţă pulverulentă de culoare alb-cristalin, în cantitate totală de 6 kilograme de cristal, droguri de mare risc – 3CMC”, se mai spune în comunicatul IPJ Caraș Severin.

Asupra celor doi gălățeni au fost găsiţi 15.700 de euro, 1.100 de lei şi 6 telefoane mobile, bunuri care au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor.

Procurorii DIICOT Caraş Severin au dispus reţinerea celor doi gălățeni, pentru 24 de ore și i-au prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş Severin, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.