Filme premiate la Oscar, în premieră la București. Unde anume pot fi vizionate

Producţii premiate la cea mai recentă gală Oscar, debutul regizoral al starului din Stăpânul Inelelor, Viggo Mortensen, sau cel mai nou film cu Jude Law într-un “rol excepţional” pot fi văzute, în premieră în România, la Cinema Muzeul Ţăranului, în cadrul celei de-a cincea ediţii a American Independent Film Festival la Bucureşti.

Potrivit organizatorilor, o surpriză atât pentru profesioniştii din industria cinematografică sau studenţii de profil, cât şi pentru publicul larg, secţiunea specială “Films on filmmakers” va prezenta în această ediție care a început deja din 24 iunie, filme ce vorbesc despre cineaşti şi încercările de orice fel prin care trec aceştia.

Festivalul mai aduce o surpriză pentru spectatori. În închiderea sa, regizoarea Kitty Green va intra în direct cu publicul bucureştean, după proiecţia filmului “The Assistant”, pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri moderată de criticul de film Ionuţ Mareş. Kitty Green este regizoare, editor şi cunoscută scriitoare din Australia. “The Assistant” este primul său lungmetraj de ficţiune şi a fost proiectat prima dată la Festivalul de Film de la Telluride, continuând să fie apreciat în festivaluri importante precum Sundance sau Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Primele filme ale unor regizori cunoscuţi acum în întreaga lume

La Food Hood, outdoor, vor putea fi urmărite, pe ecran mare, primele filme ale unor regizori cunoscuţi acum în întreaga lume, grupate în secţiunea “Iconic Debuts” şi, în închiderea festivalului, “Bonnie and Clyde”, filmul ce este omagiat pe vizualul ediţiei de anul acesta. Intrarea este liberă. American Independent Film Festival este organizat de Asociaţia Cinemascop şi aduce în fiecare an cele mai noi, creative şi originale filme americane de cinema publicului din România. Printre oaspeţii ediţiilor anterioare s-au numărat: Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Benh Zeitlin, Jacques Audiard, Maya Hawke ori Sebastian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole