Filmul „Poor Things” a luat Leul de Aur

Filmul „Poor Things”, în regia lui Yorgos Lanthimos, a fost premiat cu Leul de Aur, iar Cailee Spaeny și Peter Sarsgaard au câștigat trofeele pentru cei mai buni actori.

Comedia gotică „Poor Things” a câștigat cel mai important trofeu din cadrul Festivalului de Film de la Veneția. El a fost creat după romanul din 1992, cu același nume, scris de Alasdair Gray. Filmul prezintă povestea unei tinere, Bella Baxter, care devine tot mai independentă într-o călătorie ce se desfășoară într-o versiune suprarealistă a Europei secolului XIX.

Actrița Emma Stone, care joacă în rolul principal al filmului premiat, nu s-a prezentat la gala din Veneția, la fel ca mulți alți colegi de pe platourile de filmare, din cauza grevelor de la Hollywood.

După ce a primit Cupa Volpi pentru cel mai bun actor, pentru rolul său din filmul „Memory”, Peter Sarsgaard a vorbit,în discursul său, despre impactul negativ al introducerii inteligenței artificiale în lumea filmului. „Această sacralitate, această experiență sfântă de a fi om va fi cedată roboților și celor opt miliardari care îi dețin”.

Cailee Spaeny a fost intitulată cea mai bună actriță în urma prestației sale din filmul „Priscilla”, unde a jucat rolul soției lui Elvis Presley. „Priscilla a avut încredere în mine, mi-a încredințat un rol cu adevărat complex, subtil, dificil și personal. Am fost copleșită de responsabilitatea de a încerca să onorez această parte delicată a vieții ei”.

Ediția cu numărul 80 a Festivalului de Film de la Veneția s-a încheiat în acest weekend.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole