Financial Times: Banca Centrală a Rusiei dă asigurări că are suficiente rezerve de capital

Locuitorii Moscovei și ai altor orașe importante fac cozi la bancomate și ghișee pentru a retrage bani, de teama unui colaps al monedei naționale și a imposibilității de a utiliza sistemele internaţionale de plată, arată Financial Times.

Totul pe fondul anunțului că mai multe bănci rusești vor fi excluse din sistemul internațional SWIFT și că vor fi blocate activele din străinătate ale Băncii Centrale a Rusiei. “Căutarea de bani lichizi a continuat în weekend după ce țările UE au convenit asupra unor măsuri pentru a limita posibilitatea Băncii Centrale a Rusiei să își folosească rezervele din străinătate și pentru a decupla unele bănci rusești de sistemul internațional SWIFT.

Îngheţarea activelor Băncii Centrale a Rusiei

În schimb, „Banca Centrală a Rusiei dă asigurări că are suficiente rezerve de capital și lichidități pentru a funcționa în orice situație”, mai scrie Financial Times. Instituţia, care are rezerve de aproximativ 630 de miliarde de dolari, a dat asigurări că „are instrumentele şi resursele necesare pentru a menţine stabilitatea financiară şi a asigura continuitatea operaţională a sectorului financiar”.

Comisia Europeană, Statele Unite, Canada şi Marea Britanie au decis sâmbătă îngheţarea activelor Băncii Centrale a Rusiei, iar unele bănci ruseşti au fost excluse din sistemul interbancar SWIFT, un instrument esenţial pentru finanţele globale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...