Finanțare pentru centura ocolitoare a orașelor Turda și Câmpia Turzii

Protocolul pentru construcția centurii de ocolire a municipiilor Turda și Câmpia Turzii a fost semnat, iar lucrările vor fi finanțate din fonduri europene și prin Planul Național de Recuperare și Rezistență.

Centura ocolitoare a celor două orașe cuprinde șase tronsoane, pornind de la partea de nord-vest a municiului Câmpia Turzii și terminându-se pe zona administrativă a municipiului Turda. Lungimea totală este de 16,04 km, împărțită egal între cele două orașe și va asigura fluxul de circulație în partea de sus a acestora, către autostrada A3.

 „Atunci când două administraţii locale se raliază unui ţel comun apar proiecte de amploare, investiţii benefice pentru o întreagă regiune şi absorbţie de fonduri europene şi guvernamentale”, a spus Dorin Lojigan, primarul orașului Câmpia Turzii.

Potrivit acestuia din Câmpia Turzii, centura ocolitoare va fi una prietenoasă cu mediul înconjurător, cu trotuare, piste pentru biciclete, sistem de scurgere a apelor pluviale şi sistem de iluminat cu leduri.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a prezentat, în acest context, şi soluţia care poate fi adoptată în vederea finanţării proiectului din fonduri europene. „Guvernul României a adoptat ordonanţa 88/2020 prin care a alocat 100 de milioane de euro, în prima fază şi prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă în 150 de milioane de euro. Aşadar, avem 250 de milioane de euro, anul viitor, disponibili pentru autorităţile locale care doresc să-şi finanţeze realizarea documentaţiilor”, spune Bode.

Acesta a mai arătat că așteaptă un parteneriat între orașe și CNAIR, pe care îl va sprijini pentru a finanța execuția prin Programul Operațional Transport european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...