Finanțele s-au împrumutat suplimentar cu 45 mil. lei de la bănci, bani care se adaugă sumei inițiale de 305 mil lei

Ministerul Finanţelor a atras 45 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia în care a împrumutat 305 milioane de lei, la o dobândă de 2,92% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 39 luni, potrivit datelor BNR.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 50 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna august 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,7 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 2,4 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 360 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 4,06 miliarde lei, este cu 1,205 miliarde de lei sub cea programată în iulie 2021 (5,265 miliarde lei) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...