Finul lui Videanu, în pole position pentru șefia Ministerului de Finanțe

După ce premierul Florin Cîțu l-a demis săptămâna trecută pe Alexandru Nazare de la conducerea Ministerului de Finanțe, în PNL s-a declanșat o luptă foarte interesantă de ocupare acestei funcții extrem de importante.

Printre numele vehiculate în PNL pentru Ministerul Finanțelor se numără Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, Bogdan Huțucă, seful comisiei de buget din Camera Deputaților și liderul interimar al PNL Constanța, Lucian Heiuș, cel care a mai fost propus la Finanțe și Dan Vîlceanu, lider PNL Gorj, apropiat al lui Florin Cîțu.

Potrivit informațiilor noastre, cele mai mari șanse să fie noul ministru de Finanțe le are Sebastian Burduja, care, atenție, este nimeni altul decât finul baronului portocaliu de Teleorman, Adriean Videanu.

Însă, trebuie precizat că Sebastian Burduja este fiul unui controversat bancher din România, Marinel Burduja. Acesta a fost în perioada 1994-1996, vicepreședinte al controversatei Bănci Române de Comerț Exterior (BANCOREX), iar din 2001 a  devenit vicepreședinte și apoi prim-vicepreședinte al Raiffeisen Bank România, CEO al Diviziei Corporate, poziție în care activat până în 2012. 

În aprilie 2013 este numit în Consiliul de Administrație al Leumi Bank România. Dar Marinel Burduja s-a remarcat ca fiind și bancherul de serviciu al „regelui asfaltului”, Dorin Umbrărescu, fapt pentru care în 2013 a devenit artizanul noii bănci românești, denumit Banca Română pentru Credit și Investiții, ce s-a constituit după cumpărarea ATE Bank de către Dorinel Umbrărescu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole