Firea este sau nu este favorită pentru șefia Primăriei Capitalei? Ce spun sondajele

Gabriela Firea ar fi candidatul PSD care ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent care i-ar fi contracandidații propuși de partide, potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la cererea Digi 24.

Sondajul a prezentat variante diferite de candidați pentru respectivul partid din care fac parte și listele diferite pe care s-ar putea afla în cazul alegerilor locale, potrivit Digi 24.
Cei mai potriviți candidați ai partidelor ar fi, potrivit sondajului, Gabriela Firea, Ciprian Ciucu, Cătălin Drulă și George Simion.

Cota Gabrielei Firea se situează, în funcție de lista de contracandidați, între 28% și 30%.

Ciprian Ciucu de la PNL este creditat între 18% și 24%.

Alexandru Rafila este candidatul PSD aproape la egalitate cu posibilul candidat al PNL, Ciprian Ciucu, în opțiunile respondenților.

În privința celorlalte partide, Cătălin Drulă de la USR este cel mai bine cotat, cu 16% în intenția de vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.

George Simion ar putea obține, dacă ar candida la Primăria București, între 10% și 13%.

Cota actualului primar general, Nicușor Dan, se situează între 16% și 18%, în condițiile în care 49% dintre respondenți susțin că acesta nu ar mai trebui să candideze pentru un nou mandat.

Sondajul a fost efectuat de Avangarde în perioada 07.09.2022 – 14.09.2022 pe un eșantion de 901 persoane din București. Metoda culegerii datelor a fost CATI (telefonic). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%.

Aici SONDAJUL AVANGARDE 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole