Firea scrie pe Facebook despre ce a pregătit. Este vorba despre mulți bani

„Investim în proiecte pentru tinerii și studenții din România și ajutăm fundațiile, asociațiile și organizațiile pentru a le putea derula. 20 de proiecte pentru tineri și 8 proiecte studențești primesc finanțare din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în urma celor două concursuri de proiecte organizate în acest an”, scrie fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

„Concret, susținem cu peste 1 milion de lei toate proiectele care au fost declarate eligibile de către comisia de concurs. Specialiștii din minister au ales proiecte care se adresează atât tinerilor din mediul urban, dar și celor din mediul rural, din toată țara. Cele opt proiectele studențești care au câștigat finanțare se adresează studenților din marile centre universitare”, mai scrie Firea. Care adaugă „Vă dau doar câteva exemple”.
Ea vorbește despre proiectul „sChOOL RURAL”, derulat de Asociația de tineri Streets, care  a câștigat un ajutor de aproape 47.000 de lei pentru organizarea unor ateliere de dezvoltare personală, comunicare și implicare civică unde vor fi implicați 64 de tineri. Toți provin din comunități vulnerabile sau marginalizate în mediul rural, din localitățile Eșelnița jud. Mehedinți, Stejari jud. Gorj, Golești jud. Vâlcea.

Firea scrie pe Facebook despre ce a pregătit

Firea mai menționează Asociația Tinerilor Ingineri din București a câștigat o finanțare de 49.000 de lei pentru proiectul „Accesare de fonduri pentru tineri”. 10.000 de tineri din București, Bacău și Gorj vor participa la cursuri unde vor primi informații despre accesarea fondurilor nerambursabile. Alți 196 de tineri vor învăța să scrie astfel de proiecte, ceea ce îi va ajuta, ulterior, să dezvolte comunitățile din care fac parte.
Un proiect foarte interesant este „Caruselul emoțiilor” dezvoltat de Asociația Taxiul cu Bomboane. Proiectul abordează problema stării de stres sau de gestionare eronată a emoțiilor în rândul tinerilor și care duce, din păcate, la depresie și anxietate. 150 de tineri din zone rurale, tineri din familii monoparentale, tineri din centre de plasament, tineri cu dizabilități, tineri de etnie rromă sau alte minorități, tineri fără venit sau cu venituri reduse, vor participa la ateliere de educație civică, educație pentru sănătate, educație juridică și educație financiară. Vor fi selectați tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani din București sau din județele Ilfov, Argeș, Giurgiu, Dâmbovița. Proiectul a câștigat o finanțare de 45.000 de lei”, mai adaugă ministrul Familiei.
Firea scrie pe Facebook despre ce a pregătit
Nu în ultimul rând, Gabriela Firea amintește și Asociația Tinerilor Ingineri din București, care  derulează proiectul ,,Student Career” (care atinge problema locurilor de muncă, a digitalizării multor segmente din piața muncii, dar și reconversia profesională mai ales după problemele apărute din cauza pandemiei COVID-19).
Se așteaptă ca toți cei 200 de participanți să conștientizeze cât de important e să-și aleagă un domeniu de pe piața muncii potrivit cunoștințelor acumulate în facultate. Vor putea participa studenți din București, Bacău și Iași, iar bugetul aprobat din partea ministerului se ridică la 50.000 de lei.
Felicit toate fundațiile, asociațiile și organizațiile care s-au înscris cu proiecte în cele două concursuri organizate de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”, încheie Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...