Firmele odată prietene ale Gabrielei Firea ajung în insolvență

Publicat: 23 nov. 2022, 10:31, de Ziarul Puterea, în ACTUALITATE , ? cititori
Firmele odată prietene ale Gabrielei Firea ajung în insolvență
Gabriela Firea - Centura

În mandatul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei au fost încheiate, printre altele, numeroase contracte controversate și cel puțin dubioase cu firme care s-au bucurat de încasări consistente venite direct din buzunarele bucureștenilor.

După plecarea Gabrielei Firea, fără banii de la Primărie, se pare că firmele respective nu o mai duc la fel de bine, iar unele dintre ele au intrat în faliment.

Un exemplu recent de insolvență este reprezentat de cazul Treasure Island, faimoasa companie de publicitate, care a făcut subiectul unei investigații ample demarate în 2019 de Recorder în care se arăta cum o rețea de firme interconectate printr-un sistem de prietenii și interese comune, a reușit să încaseze peste 80 de milioane de lei (16 milioane de euro) din bugetul Capitalei.

Întreaga rețea avea un pion comun, așa cum arăta la acel moment Recorder, pe Ioana Octavia Croitoru, administratorul firmelor Treasure Island și Advianei, care era în stânsă legătură cu Scimia Stefano, administratorul firmelor Clay Work și Fiducia Agenzia.

Rețeaua de companii a reușit să câștige pe bandă rulantă contracte finanțate din bugetul Capitalei, pe vremea madatului Gabrielei Firea. Astfel, companiile au furnizat „ciment și beton pentru lucrări de infrastructură majore din București, au plimbat copiii și pensionarii prin excursii cu iz de pomeni electorale, au derulat campanii de publicitate, au tocmit vloggeri ca să spele imaginea instituțiilor publice, și au realizat intervenții la avariile sistemului de termoficare”, notează Recorder.

Citește mai departe pe România Liberă.