Firmele ungurești susținute de Barna Tanczos pregătesc prăduirea Apelor Române cu 35 milioane de euro

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a provocat ieri un scandal monstru la Administrația Națională Apele Române (ANAR) al cărui ecou a ajuns și la DNA prin presiunile uriașe făcute pentru direcționarea unei sume uriașe de bani din PNRR  către anumite firme din Ungaria.

Rețeta UDMR: Barna Tanczos – urlete și amenințări, Laszlo Barabaș – țipete și presiuni

În Planul Național de Redresare și Rezilență (PNRR) s-a prevăzut ca Administrația Națională Apele Române (ANAR) să beneficieze de 35.000.000 de euro pentru achiziționarea de noi utilaje pentru sistemul național de gospodărire a apelor.

Numai că, potrivit informațiilor furnizate de către băieții cu ochi roată care monitorizează acest sector vital al economiei românești, ministrul UDMR al Mediului Barna Tanczos și directorul general adjunct al ANAR, tot de la UDMR, Laszlo Barabaș, vor cu orice preț să prăduiască acești bani prin intermediul unor firme din Ungaria printr-o haiducie financiară perfectă pentru DNA și DIICOT.

Ca atare, ieri, directorul general adjunct Laszlo Barabaș a pus pe masa conducerii ”Apelor Române” un caiet de sarcini pentru achiziționarea, prin PNRR, de noi utilaje pentru sistemul național  de gospodărire a apelor făcut, atenție, după ofertele unor firme din Ungaria.

Cu un tupeu ieșit din comun, ca și cum ANAR ar fi propria sa firmă, Laszlo Barabaș a cerut imperativ conducerii Apelor Române să semneze imediat acest caiet de sarcini. Cei de la ANAR care trebuiau să semneze caietul de sarcini au refuzat categoric să facă așa ceva, fapt ce a provocat un scandal uriaș.

Directorul general adjunct Laszlo Barabaș a început să urle și să amenințe ca într-un film cu gangsteri spre stupoare celor prezenți. Dar, degeaba. Nimeni din conducerea ANAR nu vrea să-și asume și să semneze prăduiala pregătită pentru firmele din Ungaria de Barna Tanczos și Laszlo Barabaș.

Însă, imediat a intervenit prin telefon ministrul Barna Tanczos, mai exact a amenințat cu demiterea pe cei din conducerea ANAR care au refuzat să semneze caietul de sarcini făcut după ofertele firmelor din Ungaria.

Pe de o parte, Barna Tanczos urla și îi amenința prin telefon pe cei din conducerea ANAR, iar pe cealaltă parte, Laszlo Barabaș făcea disperat presiuni, chiar fizice, asupra celor trebuiau să semneze.

„Nașul” lu Coppola  a rulat la „Apele Române” în regia lui Barna Tanczos pe scenariul lui Laszlo Barabaș

Practic, ieri, la sediul ANAR s-au petrecut secvențe dintr-un film cu mafioți, mai exact ca în ”Nașul” al lui Francis Ford Coppola, dar în regia UDMR, unde rolul lui Don Vito Corleone a fost luat de Barna Tanczos iar cel al lui Michael Corleone de Laszlo Barabaș.

După ore bune de scandal și amenințări, conducerea ANAR a refuzat să semneze caietul de sarcini cu dedicație impus de tandemul Barna Tanczos-Laszlo Barabaș.

La aceste amenințări și incidente extrem de grave provocate de cei doi reprezentanți UDMR nu este decât o singură concluzie, adică soluție: DNA să vină cât mai repede să vă ia!

Tandemul Tanczos Barna-Laszlo Barabaș, pas cu pas, pe urmele lui Alexe și Molnar

Și potrivit informațiilor noastre, mai multe instituții de forță ale statului român sunt deja în alertă după tentativa de prăduire a celor 35.000.000 de euro din PNRR destinați ”Apelor Române” pentru achiziționarea de noi utilaje pentru sistemul național de gospădărire a apelor.

Astfel, tandemul Tanczos Barna-Laszlo Barabaș continuă jefuirea Apelor Române începută în 2020 de tandemul Costel Alexe- Ervin Molnar.  Dar, astăzi, se prognozează că vor fi valuri mari la ”Apele Române” și în Ministerul Mediului, dar și pe Știrbei Vodă și Sfânta Vineri.   

Mai multe articole...

Cele mai citite articole