Fiscul britanic confiscă NFT-uri

Administraţia fiscală din Marea Britanie a confiscat trei opere de artă vândute sub formă de NFT-uri în cadrul unei anchete care a dus la arestarea a trei persoane, a anunţat luni această agenţie guvernamentală, citată de AFP.

Această primă confiscare de NFT-uri („non fungible token”/”jetoane non-fungibile„) în Marea Britanie „serveşte drept avertisment pentru orice persoană care ar dori să utilizeze cripto-active pentru a ascunde bani de HMRC (HM Revenue & Customs, fiscul britanic – n.r.)”, a declarat într-un comunicat Nick Sharp, directorul adjunct al instituţiei, însărcinat cu combaterea infracţionalităţii economice.

HMRC nu a comunicat valoarea estimată a acelor NFT-uri, confiscate alături de alte active în cadrul unei anchete privind o fraudă ce vizează plata TVA-ului, care ar fi provocat guvernului britanic un prejudiciu financiar de 1,4 milioane de de lire sterline. „Trebuie ca pieţele, agenţiile de reglementare şi forţele de ordine să supravegheze foarte atent acest sector”, au recomandat specialiştii aceluiaşi cabinet.

Un avânt spectaculos în 2021

NFT-urile sunt active digitale a căror autenticitate şi unicitate sunt înregistrate prin tehnologia descentralizată blockchain, aceeaşi care se află şi la baza unor criptomonede precum bitcoin. Folosirea lor în sectorul artistic, precum şi în jocurile video şi alte sectoare, a cunoscut un avânt spectaculos în 2021. Potrivit datelor publicate de cabinetul Chainalysis, tranzacţiile privind achiziţionarea de NFT-uri au totalizat 44,2 miliarde de dolari anul trecut.

Într-un raport ce a vizat acest subiect, specialiştii de la Chainalysis estimează că tranzacţiile în NFT-uri provenite din averi asociate unor achiziţii ilegale au crescut de-a lungul anului precedent şi au ajuns la 1,4 milioane de dolari în al patrulea trimestru din 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...