Fiu de imigranți indieni, favorit să-i ia locul lui Boris Johnson! Cine este Rishi Sunak

Fostul ministru britanic al Finanţelor, Rishi Sunak (născut în Anglia, din părinți imigranți indieni), a obţinut cele mai multe voturi în a doua rundă a desemnării prin vot a succesorului lui Boris Johnson la conducerea Partidului Conservator şi la şefia Guvernului, un candidat fiind eliminat, relatează Reuters.

Rishi Sunak s-a clasat pe primul loc cu 101 de voturi, urmat de urmat de secretarul de stat însărcinat cu Comerţul şi favorita caselor de pariuri Penny Mordaunt, care a obţinut 83 de voturi, şi de ministrul de Externe Liz Truss, care a obţinut cu 64 de voturi.

Rishi Sunak a fost cândva un posibil candidat pentru funcția de conducere a conservatorilor, dar în ultimele luni reputația sa a fost afectată de controversele care au gravitat în jurul afacerilor soției sale.

A devenit deputat abia în 2015 – pentru circumscripția Richmond din North Yorkshire. Puțini din afara Westminster auziseră de el, dar în februarie 2020 a fost cancelar al Trezoreriei. A trebuit să se confrunte rapid cu pandemia de coronavirus, cheltuind sume uriașe de bani pentru a încerca să mențină economia pe linia de plutire în timpul blocajului.

Al treila tur de vot se desfășoară vineri. Obiectivul este să nu fie mai mult de doi candidaţi înainte de vacanţa parlamentară, care începe pe 22 iulie. Numele viitorului premier al Regatului Unit va fi cunoscut pe 5 septembrie, în urma unui vot final deschis membrilor partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole