Fiul lui Liviu Dragnea va fi adus de jandarmi la instanță

Publicat: 09 sept. 2020, 13:14, de Ramona Feraru Kim, în ACTUALITATE , ? cititori
Fiul lui Liviu Dragnea va fi adus de jandarmi la instanță
fiul lui Liviu Dragnea

Valentin Dragnea va fi citat cu mandat de aducere în dosarul Tel Drum după ce a lipsit fără nicio explicaţie de la termenul din dosarul în care directorii societăţii sunt judecaţi pentru un prejudiciu de 1 milion de euro din fonduri europene.

Cum prezentarea în fața instanței are loc uc mandat de aducere, fiul lui Liviu Deragnea va veni însoţit de poliţişti judiciari sau jandarmi în faţa judecătorului. În acest proces un angajat al Tel Drum a dat adresa exactă a locului numit de inculpaţi în interceptări „La Barieră”, un imobil  unde se întâlneau cei din conducerea societăţii.

Fiul lui Liviu Dragnea urma a fi audiat ca martor în dosarul  în care Petre Pitiş, director general al Tel Drum, Nedea Florea, director adjunct, şi Mircea Vişan, angajat al firmei, sunt judecaţi pe fond după ce procurorii DNA i-au trimis în judectă pentru obţinere pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriu, procurorii DNA reţin că Tel Drum şi reprezentanţii societăţii au obţinut ilegal o rambursare de 1 milion de euro. La termenul de miercuri au fost audiaţi mai muţi angajaţi ai Tel Drum. Toţi au fost întrebaţi despre un loc care în interceptări este numit „La Barieră”. Acolo, Tel Drum deţine un imobil, în care, uneori, se întălnesc directorii societăţii.

Un economist al Tel Drum, care a fost audiat, a spus că ştie şi el despre acel loc pe care conducerea firmei îl folosea pentru întâlniri. El a spus că „La Barieră” se află în Alexandria, aproape de calea ferată, dar nu a putut să spună strada.  Un alt martor a relatat că imobilul este situat pe strada Viilor din Alexandria. „Ştiu de imobilul La Barieră, folosit de societate ca sediu de birouri. Avem şi arhivă acolo. Imobilul este pe strada Viilor din Alexandria, aproape de calea ferată”, a spus ultimul martor.

„La barieră” apare în interceptările procurorilor ca fiind loc de întâlnire. Este vorba de o fostă vilă de protocol a PCR teleorman, care se află pe o proprietate vastă de pe strada Viilor, unde se ajunge trecând de o barieră. Imobilul este ascuns de o livadă şi nu este vizibil de la strada principa.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a SC Tel Drum SA, persoană juridică, şi a lui Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai societăţii Tel Drum, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, se precizează într-un comunicat al DNA.  

Doar că dosarul este la un pas de prescriere asta deoarece faptele de care este acuzat Liviu Dragnea abuz în serviciu, constituitre de grup infracţional organizat şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene – comise pe vremea când era şeful CJ Teleorman, sunt pe cale să se prescrie.   Potrivit normelor în vigoare, prescripția faptelor e de 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani.