Flagrant în Vama Petea: O polițistă a adunat din mită circa 200.000 de euro. Ascundea banii și în sutien

O polițistă de la Vama Petea a reușit să strângă din mită peste 200.000 de euro, spun procurorii. Femeia ținea evidența ”încasărilor” lunare, din perioada 2018 – 2021, iar în două dintre lunile din anul 2021 apar înscrise sume de peste 10.000 euro/lună.

Polițista este cercetată pentru comiterea mai multor infracţiuni: complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, respectiv luare de mită.

Conform informațiilor presasm.ro, totul a început încă de la finalul anului 2020 (în cursul lunii decembrie), atunci când organele de cercetare penală speciale din cadrul D.G.A. – S.J.A. Satu Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea au intrat în România cetăţeni români din ţări ce sunt considerate în contextul pandemiei COVID -19 ca „zone roşii” sau „zone galbene”. În unele situaţii, în schimbul unor sume de bani, lucrătorii de poliţie de frontieră români care au prelucrat declarațiile prezentate în vederea efectuării formalităţilor privind trecerea frontierei de stat au consemnat în fals, în aplicaţiile informatice aparţinând poliţiei de frontieră, cum că aceştia ar veni din alte ţări, aspect care nu impunea măsuri de carantinare sau izolare la domiciliu.

Sumele de bani solicitate erau cuprinse între 50 – 100 euro pentru fiecare călător.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...