Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Publicat: 15 mai 2024, 08:20, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un imobil ocupat abuziv de către acesta.

În data de 14.03.2024, în urma unui apel la 112, referitor la o presupusă infracțiune de furt la un imobil din localitatea Corbeanca, județul Ilfov, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului. Acolo au surprins în flagrant pe fostul demnitar Flaviu Hoțopan, împreună cu mai mulți complici, care încărcau într-un camion închiriat diverse bunuri din imobilul menționat. Din investigațiile ulterioare a rezultat că fostul demnitar ocupa în mod abuziv, împreună cu concubina sa Cristina Ianuszewicz(fostă Burdușel), acest imobil. Într-un dispreț total față de lege, nu s-au mulțumit doar să blocheze ilegal accesul în imobil al persoanelor care aveau dreptul să locuiască acolo, ci intenționau să-și însușească chiar și bunurile acestora. Intervenția promptă a polițiștilor a oprit activitatea infracțională, iar cercetările continuă pentru infracțiunile de violare de domiciliu, intrare prin efracție, tulburare de posesie și furt calificat.

Flaviu Hotopan împreună cu concubina sa, Cristina Ianuszewicz(fostă Burdușel), ocupau deja abuziv respectivul imobil, fiind ambii cercetați din luna octombrie 2023, pentru infracțiunile de violare de domiciliu, tulburare de posesie și furt. Cei doi urmau să fie evacuați forțat la data de 18.03.2024, în urma unei hotărâri judecătorești de evacuare silită.

Aceștia, în disperarea de cauză, au încercat să părăsească imobilul ocupat abuziv, fără notificarea executorului responsabil cu inventarierea lucrurilor prezente în imobil, încercând să-și însușească fără drept obiectele de mobilier, electrocasnice, echipamente audio-video, opere de artă, ceasuri de lux, bijuterii și alte bunuri care aparțineau de drept altor persoane. Acest caz de ocupare abuzivă din luna octombrie 2023 fost prezentat pe larg de către Realitatea TV (https://www.realitatea.net/stiri/actual/fostul-director-al-aeroportului-international-timisoara-flaviu-hotopan-acuzat-ca-a-aruncat-in-strada-o-tanara-mama-impreuna-cu-fiica-ei-in-varsta-de-6-ani-planul-ar-fi-fost-premeditat-actionanduse-in-stil-mafiot).

Flaviu Hoțopan a încercat să intimideze fără succes agenții de poliție, precum și proprietarii legitimi ai imobilului în cauză, prevalându-se de influența politică pe care pretinde că încă o are, amenințându-i pe aceștia. În legătură cu acest incident, a fost deschis un nou dosar penal ce privește infracțiunea de amenințare prevăzută de art. 206 NCP.

Cine este Flaviu Hoțopan

Flaviu Hoțopan a fost director al Aeroportului Internațional din Timișoara în anul 2014. Ulterior a ocupat funcția de director în cadrul Regiei Metropolitane de Transport București, în timpul mandatului lui Dan Șova, fost ministru al Transporturilor. Acesta l-a demis pe Hoțopan, motivând că ar fi organizat licitații în mod incorect, contrar legii, conform declarațiilor politicianului publicate în România Liberă.

Pe lângă aceste poziții, Flaviu Hoțopan a fost și consilier personal al actualului președinte PSD Brașov, Marius Alexandru Duncă, pe vremea când acestea era ministrul Tineretului și Sportului, în anul 2019. Numele său a fost asociat și cu alte figuri importante din magistratură și din mediul politic, fiind perceput ca o persoană cu influență, conform unor surse.

În prezent, figurează cu venituri zero, în calitate de coacționar și administrator al firmei S.C. T. A. F. H CONSULTANTS S.R.L., care își desfășoară activitatea într-un balcon de 3 metri pătrați, într-o garsonieră din localitatea Otopeni.

Balconul de 3 metri pătrați unde S.C. T. A. F. H CONSULTANTS S.R.L. își desfășoară activitatea

Balconul de 3 metri pătrați unde S.C. T. A. F. H CONSULTANTS S.R.L. își desfășoară activitatea. Se poate observa că lipsește cu desăvârșire mobilierul de birou sau scaunul directorial

certificat ONRC TAFH

Alături de acesta este coacționar Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apărării Naționale în perioada 2006-2008. Menționăm că această companie are cifră de afaceri zero de la înființare până în prezent. Această societate comercială este, la rândul ei, acționară în firma S.C. FORTIS CAPITAL INVEST S.R.L. cu o cotă parte de 15%, care la rândul ei este acționară cu o cotă de 36% într-o importantă firmă de dezvoltare imobiliară din Brașov – S.C. BETA VILLE S.R.L.

În ciuda acționariatelor importante, veniturile declarate ale S.C. T. A. F. H CONSULTANTS S.R.L. sunt zero.

Atenționăm pe această cale autoritățile statului să urgenteze finalizarea anchetelor cu privire la persoanele prezentate în acest articol, cu restabilirea situației de drept pentru persoanele păgubite și cu pedepsirea vinovaților, conform legilor în vigoare.