Florin Barbu, ministrul Agriculturii, mesaj pentru fermieri: „Apelați cu toată încrederea la sprijinul angajaților APIA”

Publicat: 10 mai 2024, 15:17, de Cezar Andrei, în Agricultura , ? cititori
Florin Barbu, ministrul Agriculturii, mesaj pentru fermieri:
sursa: google

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, le-a transmis un mesaj important fermierilor pe care îi sfătuiește să solicite ajutorul angajaților APIA pentru depunerea cererilor de plată pentru anul 2024.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, mesaj important pentru fermieri

„Vă îndemn să apelați cu toată încrederea la sprijinul angajaților APIA pentru depunerea cererilor de plată în campania anului 2024. Angajații APIA sunt pregătiți să vă ajute în completarea cererilor astfel încât toți fermierii să depună documentele necesare până la data de 7 iunie – termenul limită de depunere. Este important să vă încadrați în acest termen, întrucât potrivit noilor reguli ale Politicii Agricole Comune nu mai există perioadă de depunere cu penalități”, spune Florin Barbu.

Te-ar putea interesa și: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține procesarea produselor românești în țară

După data de 7 iunie, orice modificare a datelor declarate în cererea de plată trebuie notificată în scris la APIA, în termen de 15 zile de la data modificării.

„Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, beneficiarul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA-Online”, adaugă ministrul Agriculturii.