Florin Călinescu candidează la președenție! Primul lucru pe care îl va face, dacă va fi ales

Publicat: 27 feb. 2024, 11:46, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Florin Călinescu candidează la președenție! Primul lucru pe care îl va face, dacă va fi ales
Florin Calinescu candideaza la presedentie

Florin Călinescu a anunțat, luni seara, că va candida, anul acesta, la prezidențiale. Anunțul vine la câteva zile după ce a anunțat că intră în politică, într-un partid „nou-nouț”.

Actorul Florin Călinescu se aruncă în lupta pentru Cotroceni! Vedeta de televiziune a făcut anunțul surprinzător la doar câteva zile după ce a recunoscut că se va implica în politică, însă într-un partid „nou-nouț”, fără a oferi prea multe detalii despre formațiunea politică.

Florin Călinescu candidează la președenție

Invitat la Antena 3, actorul a fost întrebat dacă intenționează să candideze la prezidențiale. Ei bine, nu a stat deloc pe gânduri și a răspuns afirmativ. Fostul prezentator TV este hotărât să se înscrie, anul acesta, în cursa electorală. El a dat câteva detalii despre primele decizii pe care le-ar lua, dacă ar fi ales.

„Dacă ajung președinte fac un referendum cu 200 de subiecte”, a spus Florin Călinescu. Primele subiecte ale referendumului ar fi modificarea Constituției, astfel încât România să devină, din republică semi-prezidențială, republică prezidențială.

Decizia finală, după europarlamentare

Florin Călinescu a mai spus că va lua decizia finală privind candidatura la prezidențiale, după alegerile europarlamentare, în funcție de voturile pe care le va obține partidul din partea căruia vrea să candideze. Actorul spune că mizează pe circa 500.000 de voturi la alegerile europarlamentare din 9 iunie, adică 2-3 mandate de europarlamentari.

„Președintele României trebuie să fie suveranist, dacă ăsta e termenul pentru patriotism”, a mai declarat Florin Călinescu.

Într-un mesaj scurt, postat pe pagina sa de socializare, fostul prezentator TV, retras de mai mult timp la țară, a anunțat, săptămâna trecută, că va intra în politică.

„Cred că mă implic. Politic. Dar depinde foarte mult de voi! Pentru că sunt câțiva care delirează: e un partid nou. NOU NOUȚ!”, a scris actorul pe Facebook.

Momentan, Florin Călinescu s-a retras din atenția publicului. Și-a făcut o fermă frumoasă la țară, unde crește zeci de animale.

„Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele”, a spus, recent, Florin Călinescu.