Florin Cîțu: Alexandru Nazare a avut posibilitatea de a-și prezenta demisia, dar a preferat să fie revocat

Premierul Florin Cîțu a decis să îl revoce pe Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor. Șeful Executivului spune că fostul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, însă a preferat să fie revocat.

„Am transmis propunerea ca eu să fiu ministru interimar. În cursul zilei de marți am informat toți liderii coaliției despre intenția mea de a cere demisia dlui Nazare. Azi dimineață am avut o nouă discuție cu liderii coaliției și am informat despre refuzul dlui Nazare de a-și dea demisia și despre decizia de a fi revocat.

Decizia am luat-o după analiză la 6 luni de zile. Cele mai întârziate proiecte de la Ministerul Sănătății. Avem proiecte întârziate la Finanțe pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale. În acest moment nu avem nicio propunere pentru ministru al Finanțelor. Ca interimar, mă voi asigura pentru ca toate proiectele să fie reluate în scurt timp.

O decizie privind Roșia Montană trebuie luată în coaliție. În ce privește Guvernul, niciodată nu am cerut retragerea proiectului de la UNESCO. Am fost singurul care l-a susținut pe ministrul Finanțelor, a fost propunerea mea, de aceea decizia de azi nu are legătură cu lupta internă din PNL. Voi anunța mâine cred. Sunt câteva lucruri care trebuie îndreptate și e posibil ca Corpul de control să meargă la Ministerul Finanțelor. Ieri, ședința coaliției a fost în timpul zilei, mai complicat să particip. Aș prefera să se țină la ora 5.

Despre SIIJ, știți opinia mea. Am desființat SIIJ prin proiectul de lege din Guvern, eu merg pe aceeași variantă. Este atributul premierului de a lua decizia de revocare, au fost informați liderii coaliției și niciunul dintre ei nu s-a opus. Sunt proiecte care au impact pentru viitor și care trebuie grăbite acum. Alocările de la buget sunt semnate de premier, propunerile vin de la ministere”, a declarat premierul Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...