Florin Cîțu anunță pe Facebook că încă așteaptă ca „situația” de la spitalul Foișor să se încheie cu o demisie

Premierul Florin Cîțu a dublat ieri conferința de presă a lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, aparent dintr-o eroare. Dar o greșeală care este, mai degrabă, intenționată, prin care arată cine este mai important în Guvern.

Startul conferinței lui Florin Cîțu l-a prin în offside pe Vlad Voiculescu, cu declarația lui de presă. Cel din urmă știa că premierul va vorbi la 5-10 minute după ce termină ministrul Sănătății. Dar Cîțu a început practic în același timp, iar televiziunile au fost obligate să îl urmărească pe acesta prima oară.

De altfel, singura logică pentru care ar fi vorbit Vlad Voiculescu primul era cea în care își prezenta demisia din funcția de ministru al Sănătății. Evident, nu a fost cazul de așa ceva. Pentru dezastrul de la Spitalul Foișor, cu evacuarea la miezul nopții a unor bolnavi aflați pe targă, sunt vinovați alții, în niciun caz DSU, care s-a ocupat de evacuare, sau Ministerul Sănătății, care a contrasemnat ordinul de evacuare.

Florin Cîțu a anunțat din conferință că așteaptă demisii de onoare înainte de a lua el, în calitate de premier, măsurile care se impun. Și a întărit acest lucru spre seară, când a postat pe Facebook următoarele cuvinte:

„Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii.Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România.

Practic, premierul așteaptă una sau mai multe demisii. Astăzi sau în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...