Florin Cîțu, despre majorarea alocațiilor cu 20% în loc de 40: Și PSD a promis dublări, triplări

Premierul Florin Cîțu a declarat că Guvernul nu a luat nicio decizie cu privire la creșterea alocațiilor cu doar 20 de procente, în loc de 40 cum prevede ordonanța adoptată de Guvernul Orban. Totuși, el a spus că a votat la Senat pentru majorarea cu 20%, iar „pe construcția bugetară pe care noi o luăm în calcul în 2021, creșterea alocațiilor cu 20% este ceea ce cred că este sustenabil”.

Întrebat într-o conferință de presă la Palatul Victoria de ce alocațiile vor fi mărite cu 20% în loc de 40, Cîțu a răspuns:

Cîțu a fost întrebat de jurnaliști, într-o conferință la Palatul Victoria, de ce va fi o majorare de 20 de procente, când trebuia anul acesta să fie de 40.

„Așa s-au promis multe în trecut. Și PSD a promis dublări, triplări. În acest moment, pe construcția bugetară pe care noi o luăm în calcul în 2021, creșterea alocațiilor cu 20% este ceea ce cred că este sustenabil. Repet, nu este o decizie a Guvernului. Eu ca senator vă spun că este ceea ce eu am votat. Guvernul nu a luat nicio decizie în ceea ce privește alocațiile. Am lăsat la latitudinea Parlamentului”, a spus el.

El a ținut să precizeze că în Parlament a fost făcută această modificare de majorare cu doar 20%.

„Dacă ea trece până la momentul când avem bugetul, poate să fie luată în considerare, dar dacă nu, vom merge pe legislația în vigoare care are acele creșteri”, a spus Cîțu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole