Florin Cîțu, despre o eventuală trecere a PNL în opoziție. Când se va lua decizia și care este ministerul considerat „crucial”

Întrebat dacă ar susține ideea trecerii în opoziție, în contextul în care e dificilă refacerea alianței cu USR iar mulți lideri liberali se opun unei guvernări alături de social – democrați, Florin Cîțu, președintele PNL, a spus că această variantă va fi discutată la ședința Biroului Politic Național de luni seara.

În contextul în care, după dezafilierea în parlament a Grupului Orban (17 parlamentari liberali), nu mai există posibilitatea unei majorități alături de UDMR și USR, mai mulți lideri județeni liberali au cerut ca PNL să meargă mai degrabă în opoziția, decât la guvernare alături de PSD.

Întrebat dacă ar susține o astfel de variantă, președintele Cîțu a spus că ar trebui consultați liderii județeni și abia apoi luată o decizie.

Vedem deseară, să avem discuția în partid. Așa cum am spus, nu iau decizia singur. Sunt toți președinții de filială, oameni care au muncit pentru partid, în campania electorală, trebuie să-i auzim și pe ei ce vor. Până la urmă, direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă noi ne menținem obiectivele noastre”, a transmis Cîțu, care a mai arătat că este „crucial” ca PNL să păstreze portofoliul Finanțelor.

Conform acestuia, PNL va face propria propunere de premier, rămânând de văzut pe cine va dori să desemneze Klaus Iohannis, președintele României.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...