Florin Cîțu: Guvernul nu trebuie să îi încurce pe specialiștii de la Institutul Cantacuzino cu decizii politice

Premierul Florin Cîţu susţine că cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor de la Institutul „Cantacuzino” este să nu îi încurce cu decizii politice şi „să îi lase să îşi facă treaba”.

„Dincolo de asigurarea resurselor necesare, cred că cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor de la ‘Cantacuzino’ este să îi lase să îşi facă treaba. Să nu îi încurce cu decizii politice, să nu uite lecţia trecutului”, a declarat Cîţu, joi, la evenimentul de celebrare a 100 de ani de la înfiinţarea institutului medico-militar, la care a participat alături de președintele României, Klaus Iohannis.

El a arătat că, „subfinanţarea, frecventele schimbări manageriale şi ingerinţa politicului” au făcut ca această instituţie-etalon în cercetare să fie „la un pas de colaps”. „Este o lecţie pe care nu trebuie să o uităm”, a adăugat Cîţu.

Premierul a mai spus că Institutul „Cantacuzino” va rămâne în prima linie de combatere a pandemiei, atât prin ceea ce face în prezent, dar şi prin capacitatea şi expertiza pe care o va pune în valoare în cadrul Mecanismului European de creştere a capacităţii de producţie a vaccinului împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...