Florin Cîțu îi recomandă ministrului Sănătății să facă public raportul privind decesele COVID

Premierul Florin Cîțu a precizat, joi, într-o conferință de presă, că o „încurajează public” pe Ioana Mihăilă să facă public raportul privind decesele Covid-19.

„Am văzut acest raport mai devreme. O încurajez să-l prezinte public. Să-l facă public. Ce a spus și doamna ministru: sunt mai multe baze de date. O să vedem dacă mai trebuie să mai îmbunătățim”, a spus Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a declarat dimineață că nu va face public raportul privind diferențele de decese COVID, precizând că informațiile le-a prezentat în conferința de presă susțină joi la sediul instituției.

„Nu am prezentat concluzii în conferința de presă, ci datele agregate în cele 4 baze de date. Eu am citat numai din raport”, a afirmat oficialul.

Amintim că aceasta a transmis că în anul 2020 au fost înregistrate 26.106 decese cu diagnostic de Covid-19. Cât despre rezultatele verificărilor în cazul deceselor de coronavirus, Ioana Mihăila a declarat că s-au analizat mai multe surse de informație.

„Datele de la INS arată: în 2020 s-au 16.792 de decese cu diagnostic COVID 19 și 284 de cazuri cu diagnostic COVID cu virus neidentificat. 3.920 de decese cu alte cauze, cu COVID diagnostic secundar”, a spus ea.

Pe de altă parte, analiza deceselor raportate de spitale în 2020 arată 26.106 decese, dintre care 227 cu diagnistic principal COVID și restul cu diagnostic secundar.

„În sistemul CoronaForm au fost raportate 16.120 de decese, iar în alerte MS – 18.948. Numărul deceselor rezultat din raportările spitalelor – 18.670”, conform ministrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...