Necesitatea unor sancţiuni mai dure şi o blocadă comercială totală împotriva Rusiei vor ajuta la încheierea războiului mai devreme – au fost subiectele abordate de prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, şi preşedintele Senatului României, Florin Cîţu, aflat într-o vizită de lucru la Helsinki.
„România susţine aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO. O discuţie foarte bună cu prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin. Am discutat despre situaţia din Ucraina, despre necesitatea unor sancţiuni mai dure şi o blocadă comercială totală împotriva Rusiei. Acestea vor ajuta la încheierea războiului mai devreme. Trebuie să ne asigurăm că Rusia nu va ataca alt stat. Trebuie să ne asigurăm că Uniunea Europeană va deveni independentă de Rusia prin toate mijloacele posibile. De asemenea, eforturile Uniunii Europene ar trebui să se concentreze asupra planului de reconstrucţie a Ucrainei”, a scris Cîţu pe Facebook.
El a subliniat, în cadrul întâlnirii, „numeroasele oportunităţi ale legăturilor economice dintre Finlanda şi România, mai ales în privinţa inovării tehnologice”.
Preşedintele Senatului efectuează, marţi, o vizită de lucru la Helsinki, unde a avut întrevederi cu preşedintele Parlamentului finlandez şi reprezentanţi ai conducerii partidelor parlamentare, cu prim-ministrul acestei ţări, precum şi cu reprezentanţi ai executivului.
Marele exod al refugiaților ucraineni nu este un accident – face parte din planul lui Putin de a destabiliza Europa.
Găzduirea refugiaților ucraineni ar putea costa țări mai mult de 30 de miliarde de dolari numai în primul an. „Aceasta nu este o criză a migrației”, a spus von der Leyen. „Aceasta este o încercare a unui regim autoritar de a încerca să-și destabilizeze vecinii democratici. Acest lucru nu va reuși.”
Polonia, Ungaria și Slovacia sunt acum printre state care primesc cel mai mare număr de refugiați ucraineni. În timp ce Polonia a primit 3,1 milioane de ucraineni, Ungaria a primit 550.000, iar Slovacia a admis 391.000.