Florin Cîțu: Nu avem ce discuta cu USR în acest moment. Toate opțiunile sunt pe masă după ziua de marți

Premierul Florin Cîţu afirmă că liberalii nu au ce să discute cu USR PLUS în acest moment, dar că după ziua de marţi, când se va vota moţiunea de cenzură, vor fi luate în calcul toate opţiunile.

PNL nu are ce discuta cu un partid care dă jos guvernul Partidului Naţional Liberal, mai ales atunci când se asociază cu AUR, un partid extremist şi cu cei de la PSD, cei care sunt duşmanii românilor. Deci nu avem ce discuta în acest moment, iar după ziua de marţi vom vedea care sunt opţiunile, dar eu zic că toate opţiunile sunt pe masă după ziua de marţi„, a declarat Cîţu duminică.

În context, el i-a acuzat pe cei de la USR PLUS de ipocrizie.

Dacă cei de la USR ar fi spus în campania electorală sau după aceea că ei vor vota alături de AUR şi alături de PSD să dea jos guvernul PNL, niciodată nu am fi făcut o coaliţie cu cei de la USR. Au fost necinstiţi, nu au fost oneşti cu românii şi astăzi vedem că, de fapt, pentru USR nu există niciun fel de scrupule, se alătură acestor partide cu care noi, cei de la PNL, nu vrem să avem de-a face. (…) Partidul Naţional Liberal deja şi-a exprimat opţiunea (…), este un partid care în continuare va face totul pentru a fi la guvernare şi pentru a implementa programul de guvernare. L-am văzut şi pe domnul Dan Barna care spunea un lucru pe care ar trebui cu toţii să-l ţinem minte acum. Spunea că obiectivul politic e important, nu instrumentul. Vom folosi această declaraţie mai departe„, a spus premierul.

Florin Cîţu a adăugat că, în opinia sa, prin votarea moţiunii de cenzură, parlamentarii USR PLUS ar valida opinia PSD că inclusiv miniştrii pe care i-au avut ei „au fost incompetenţi”.

Cerem dezicere totală de proteste

Premierul a mai declarat că, în această perioadă, liderii politici ar trebui „să se dezică total” de cei care au campanii anti-vaccinare şi consideră că protestul care a avut loc sâmbătă a fost unul „cinic”.

Ne-am uitam şi la protestul de ieri, un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate şi vedem că avem multe explicaţii. Una dintre ele este că avem un partid în România şi o mişcare susţinută şi de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au un mesaj anti-vaccinare. Mesaj care este preluat din păcate şi de televiziuni şi dus mai departe, este un mesaj cu care trebuie să ne luptăm. Campania noastră la televizor a fost prezentată, dar nu cred că a fost prezentată la fel de mult cum au fost prezentate aceste mesaje. Cred că atunci când ne înţelegem cu toţii că trebuie să promovăm mai mult mesajele pro-vaccinare şi mai puţin pe cele anti-vaccinare vom vede mai multe persoane vaccinate. În acelaşi timp vreau să spun că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne vaccinăm şi trebuie să ne gândim că atunci când ne vaccinăm ne protejăm pe noi şi îi protejăm şi pe cei din jurul : familiile noastre, pe cei apropiaţi. (…) Iresponsabilitatea unor oameni după aceea pică şi pe umerii celorlalţi români. (…) Ar ajuta în această perioada ca liderii politici să dezică total de cei care au aceste campanii anti-vaccinare. Nu i-am văzut încă, dar vom vedea dacă în perioada următoare„, a spus Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...